Helft van kandidaten SP-lijst Hulshout is nieuwkomer

Met negen nieuwkomers en zeven vrouwelijke kandidaten neemt de SP van Hulshout deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeenteraadslid Louis Van den Broek trekt de lijst. Nieuwkomer Patrick Leunens staat op de tweede plaats.

BR>Diana Ghys staat als eerste vrouwelijke kandidaat op de derde plaats, gevolgd door Irma Govarts. Het dubbele ritsprincipe, twee mannen en twee vrouwen, wordt toegepast tot het aantal vrouwelijke kandidaten is uitgeput.

De vijfde plaats op de SP-kieslijst is voor de jongste kandidaat Steven Leys (25) uit Houtvenne. Op de zesde plaats staat OCMW-raadslid François Aerts.

Caféhoudster Sonja Janssens en onderwijzeres Rita Van Bladel, beiden uit Westmeerbeek, staan op zeven en acht. Roger Verhoeven, stuwende kracht achter duivenbond De Tamme Duif, staat op de negende plaats. Jan De Raet, hoofdafgevaardigde van de socialistische vakbond ABVV, is tiende. Diane Van Rompaey, medewerkster op het kabinet van minister Steve Stevaert, vormt met Maggy Truyen het vrouwelijke duo op de elfde en twaalfde plaats.

Jef Geens en Jean Symons staan dertiende en veertiende, gezins- en bejaardenhelper Suzy Bruyndonckx is op de vijftiende plaats de laatste vrouwelijke kandidate. De overige kandidaten zijn Jean Cools, senior René Verschueren, de voormalige secretaris van Arbeid en Gezondheid Georges Ghys en huidige mutualiteitssecretaris Hugo De Ceuster.

Nu in het nieuws