JEP-site zet VLD in Nielse meerderheid

Print
CVP en VLD vormen de meerderheid in Niel. Althans volgens Jongeren en participatie (JEP), een website over de aanstormende verkiezingen. Dit samenwerkingsverband tussen de vzw Jeugdwerknet en de Vlaamse provincies toont nog meerdere foutieve coalities.
BR>De website Jongeren en Participatie - www.jep.be. - wil de link leggen tussen jeugd en de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober. Zo kan je er onder meer een blik werpen op de huidige coalitie in je gemeente. Dat laatste kan sinds maandag, maar wat blijkt: enkele gemeenten in het arrondissement Antwerpen - Niel, Hove, Kapellen en Brecht - krijgen een andere meerderheid mee dan in werkelijkheid.
De foutieve coalities kunnen rekenkundig zelfs niet. Zo heeft de aangegeven Nielse coalitie - CVP-VLD - amper 31,6% van het aantal zetels in handen. Ruim onvoldoende dus om de meerderheid uit te maken. Van de SP, met negen zetels dé grootste Nielse partij, is op de JEP-site geen sprake.
"Jammer dat we nu pas, na 5,5 jaar, weten dat we in de Nielse coalitie zitten", lacht VLD-fractieleider Walter Troch, "dan hadden we wel een andere politiek gevoerd. Misschien nam de website de wensen al voor werkelijkheid?"
De vzw Jeugdwerknet belooft de coalitie-informatie snel te verwijderen en pas terug te plaatsen als ze correct is. "Het probleem is dat wij ons baseerden op informatie uit een publicatie van vier à vijf jaar geleden", zegt Pieter van Jeugdwerknet. "En misschien is die informatie niet meer juist of veranderd." Kan, maar niet in Niel.
Nu in het nieuws