Blok wil na verkiezingen grootste fractie blijven in Wilrijk

Print
Anneke Brouwers-Luyckx trekt de Wilrijkse lijst van het Vlaams Blok bij de rechtstreekse districtsraadsverkiezingen in oktober. Het Blok geeft vertrouwen aan de leden die nu al in de raad zetelen en plaatst ze bovenaan de lijst. De partij wil na oktober het grootste 'blok' blijven in Wilrijk.
BR>Na fractieleidster Anneke Luyckx krijgen Eric Huijbrechts, Hugo Haazen, Paul Van Mullem en Vanessa Mintjens respectievelijk de tweede tot vijfde plaats toegewezen. Vlaams Blok-gemeenteraadslid Peter-Karl De Jonghe, woonachtig in het groene zuiderdistrict, duwt de lijst op de 23ste plaats.
Het Vlaams Blok hoopt op een vooruitgang van het aantal stemmen, om zo de grootste fractie te blijven in de Wilrijkse raad. Mobiliteit, veiligheid en leefbaarheid zijn de thema's waarmee de partij hier naar de kiezer trekt.
"Wat ons betreft mag de nieuwe Agoraspace aan het Michel Willemsplein op het Valaar snel worden afgebroken", vertelt Hugo Haazen. "Niet alleen is de Valaarmarkt noodgedwongen moeten verhuizen naar de Daniël Herreynslaan, er is 's avonds ook jongerenoverlast op het plein zelf." Ook de Isvag-oven is het Blok liever kwijt dan rijk. "Het overleg met De Lijn moet beter, om samen te werken aan de mobiliteit in Wilrijk", benadrukt Haazen. Daarnaast is ook de heraanleg van straten een prioriteit. Hierbij denkt Hugo Haazen vooral aan de Bist en de Oudestraat.
Nu in het nieuws