Russische scholieren moeten massaal aan internet

Print
Ook de Russische jeugd moet gaan profiteren van de enorme voordelen van internet. Om de achterstand op dit gebied in te halen is een uitgebreid internetonderwijsproject opgezet.
BR>Onder de naam 'generatie.ru' willen de organisatoren meer dan tien miljoen scholieren de basisbegrippen van het wereldwijde web bijbrengen. Daarvoor zullen meer dan vijftig centra worden geopend verspreid over het hele land. De eerste is onlangs in Sint Petersburg geopend.
Op de centra worden maar liefst 300.000 onderwijzers bijgeschoold in de basisbeginselen van internet. Vervolgens moeten ze deze kennis op de scholen overdragen.
In 'generatie.ru' werkt het ministerie van Onderwijs samen met de op een na grootste oliemaatschappij van Rusland, Joekos. Initiatiefnemer van het project is dan ook Joekos-directeur en oligarch Michail Chodorkovski.
Volgens hem loopt Rusland op technologisch gebied steeds meer de aansluiting met de "verlichte Europese naties" mis. Door de lancering van zijn internetproject meent hij dat zijn land alsnog een kans maakt opgenomen te worden in de vaart der volkeren. De kinderen maken immers zo kennis met de grondgedachten van de 'nieuwe economie'.
Nu in het nieuws