Bod van Domo op Desseaux verworpen

Een overname van Desseaux door de Belgische textiel- en tapijtgroep Domo is niet aan de orde. De Nederlandse tapijtfabrikant sprak dinsdag berichten tegen dat van zo'n overgang sprake zou zijn. Desseaux bevestigt dat de afgelopen maanden "met een aantal partijen" besprekingen over een mogelijke fusie zijn gevoerd. Ook Domo behoorde tot de gesprekspartners; de Belgen hebben zelfs een bod uitgebracht. "Dat bod is verworpen," aldus Desseaux in een persverklaring.

ANP

BR>De reactie van Desseaux is opmerkelijk. In Belgische en Nederlandse kranten verschenen dinsdag berichten als zou de overname nagenoeg rond zijn. Een woordvoerder van Domo liet weten dat de gesprekken met het management van Desseaux tot nu toe "positief" waren verlopen.

Domo zou voor een onbekend bedrag behalve Desseaux (bekendste merknaam: Desso, vestigingen in Waalwijk en Oss) ook de Duitse zusteronderneming DLW Textiel overnemen. Beide zijn volle dochters van de aan Wall Street genoteerde multinational Armstrong World Industries (AWI) en werden onlangs in de etalage gezet. AIW rekent vloerbedekking niet langer tot kernactiviteit van de groep en wil deze afdeling afstoten.

Domo heeft vestigingen in België, Nederland en Duitsland en zou met de uitbreiding Europa's grootste leverancier van tapijten aan kantoren, hotels, winkels en vliegtuigen worden. Vorig jaar behaalde Domo een omzet van 22 miljard fr, waarvan de tapijtendivisie 40 procent voor haar rekening nam. De nettowinst bedroeg zo'n 100 miljoen fr. Desseaux haalde vorig jaar in een krimpende markt een omzetgroei van 10 procent. De totale omzet lag op 12,7 miljard frank.

Nu in het nieuws