Ernest Buijs staat op kop van CVP-lijst Arendonk

De CVP van Arendonk heeft de kandidatenlijst afgewerkt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober. Huidige eerste schepen Ernest Buijs trekt de lijst. Burgemeester Jef Bouwen verlaat de politiek.

Hans Otten

BR>Afgezien van burgemeester Jef Bouwen en schepen Karel Van Gool is het volledige huidige schepencollege op de kandidatenlijst vertegenwoordigd. Naast Ernest Buijs kregen Fons Vaes (tweede plaats), Maria Maes (vierde plaats) en Johan Van Bergen (vijfde plaats) een stek bovenaan de lijst. De Arendonkse CVP strijdt op die manier met bekende gezichten om de gunst van de kiezer.

Ook de uittredende gemeenteraadsleden Luc Wynen (zevende plaats) en Julia Claessen (achtste plaats) en OCMW-raadsleden Jan Segers (negentiende plaats) en Fien Stessens (veertiende plaats) zijn opnieuw kandidaat.

De vrije plaatsen in de eerste tien worden opgevuld met jongeren. Ann Hermans (31) helpt haar man in het landbouwbedrijf en staat op de derde plaats van de kieslijst. Advocaat Bart Vosters (30), raadsman van onder meer Freddy Horion, bekleedt de zesde stek. De 45-jarige secretaresse Josee Slegers vervolledigt de toptien.

Nu in het nieuws