Steven Bosselaers past voor plaats op Vlaams Blok-lijst Mechelen

Vlaams Blokker Steven Bosselaers is geen kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het huidige OCMW-raadslid voor het Vlaams Blok liet weten dat hij afziet van de zesde plaats die hij van de partij had gekregen.

Kari Van Hoorick

BR>Bij de voorstelling van de Vlaams Blok-lijst was aangekondigd dat Steven Bosselaers opnieuw zou opkomen op de zesde verkiesbare plaats. Nu blijkt dat hij daarvan afziet.

Volgens lijsttrekker en Vlaams Blok-fractieleider Frank Creyelman is het echter nog niet helemaal zeker dat Bosselaers zich effectief terugtrekt. "Steven Bosselaers stemde eerst toe, maar was later niet tevreden met de zesde plaats op de lijst. Nochtans is een kandidaat op die plek quasi zeker dat hij verkozen is."

"Een tweede probleem is dat hij mogelijk verhuist naar Kapellen, waar zijn vriendin op de lijst van het Vlaams Blok staat. In dat geval kan hij natuurlijk niet opkomen in Mechelen. Voor het einde van deze week willen we definitief uitsluitsel krijgen over zijn plannen", aldus Frank Creyelman.

Van ruzie is er volgens Creyelman geen sprake. Steven Bosselaers zelf was niet bereikbaar voor commentaar. Eerder haakten ook al de huidige Vlaams Blok-raadsleden Ward Steffens en Maria Cabuy af. Ook raadslid Gunter Cauwenberghs die al geruime tijd niet meer op de raad verschijnt, is niet langer kandidaat.

Het Vlaams Blok trok de voorbije maanden wel een aantal nieuwe en vooral jonge namen aan. Zowat de helft van de kandidaten op de lijst is nu jonger dan veertig jaar.

Nu in het nieuws