Cybertelex

* Wie eens goed wil lachen, moet zeker eens de

Dialectizer

proberen. Op de site kan je gewoon Engels omzetten in het gestotter van Elmer Fudd, het gezwam van de Zweedse kok uit de Muppets, enz. Je vindt deze geflipte tolk op

http://www.rinkworks.com/dialect

.

BR>* Microsoft heeft Netscape nu helemaal tegen de touwen: uit de laatste cijfers blijkt dat liefst 86,08 procent van de surfers gebruik maakt van Internet Explorer. Zelfs de nieuwe Netscape 6-versie kan daar niks aan veranderen, want de afgelopen maanden is het aantal Explorer-gebruikers Microsoft gebruikt alleen maar gestegen.

* Maar ook zorgen voor Bill Gates: Mario Monti, de opvolger van Karel van Miert als Europees commissaris voor het concurrentiebeleid, liet weten dat het onderzoek naar de anti-competitieve handelspraktijken van Microsoft in Europa verder gaat, wat de uitkomst van de zaak in de VS ook mag zijn.

* De nieuwe veilingsite Bidibid (

http://www.bidibid.com

) wil bekendheid verwerven door spullen van BV's te veilen, waarbij de opbrengst naar het Kinderkankerfonds gaat. In aanbieding: het hangzeteltje van Fien Sabbe, de fleece van Alexandra Potvin en de VRT-trofee van Walter Baele.

* Het internet is helemaal ingeburgerd, want nu zit zelfs de melkboer al op het web (

http://www.oprit.rug.nl/kruit/melkman.html

). Helaas levert hij voorlopig alleen nog maar in het Nederlandse Alteveer en Onstwedde. Tenzij u hem kan overtuigen om even om te rijden, natuurlijk.