Website Westtoerisme al 3 jaar niet aangepast

Als er dit jaar weinig toeristen naar de kust komen, moet Westtoerisme het niet alleen op het weer steken. Internetbezitters die inloggen op www.westtoerisme.be, de website van de West-Vlaamse toerismepromotor, weten waarom. De informatie is er al drie jaar niet meer bijgewerkt.

Marc Declercq

BR>Ga bijvoorbeeld even naar het onderdeel

activiteiten

en klik op het logo van de pret- en recreatieparken. Daarin zal je zien dat er voor Westtoerisme nog altijd een Melipark in Adinkerke bestaat. Ondertussen hebben kabouter Plop en zijn gevolg er hun intrek genomen. Ga vervolgens even naar

excursies

en klik op

muziek/concerten

. Daarin wordt Musica Flandria aangekondigd met drie orgelrecitals en vier pianoconcerten. Fijn voor de muziekliefhebbers onder ons. Ware het niet dat de orgelrecitals in het najaar van 1997 plaatshadden en de pianoconcerten in het voorjaar van 1998. Voor grote muziekmanifestaties zoals Torhout-Werchter en Dranouter vind je data die in 1997 werden opgesteld voor de drie daaropvolgende jaren. Zo wordt er ook nog altijd over Grensrock gesproken, terwijl dit festival al lang ter ziele is.

Hotelinfo

De hotelinformatie is helemaal een lachertje. Ik neem lukraak het hotel Rubens in De Haan. Volgens Westtoerisme betaal je daar tussen de 2000 en 2.200 frank voor een enkele kamer met bad en douche in het hoogseizoen. Dat klopt niet, wordt in hotel Rubens gezegd, je betaalt nu 2.800 frank per dag, zowel voor een één- als voor een tweepersoonskamer. "Trouwens, staan wij nog op die website?", vraagt men zich bij hotel Rubens af. "We hebben ooit eens een maand op proef meegedaan en dan hebben we afgezien van onze deelname. Het zou ons tienduizend frank per jaar kosten."

Hallo Westtoerisme? Hoe zit het eigenlijk met die website? Dirk Marteel, perswoordvoerder: "Ai, is het zo erg gesteld? Ik kan er niet veel over zeggen, want ik ben hier nog maar sinds begin dit jaar. Ik weet dat er een nieuwe website in voorbereiding is en dat die wellicht op het einde van dit jaar functioneel zal zijn. Aan de oude website heb ik niets meer gedaan en blijkbaar hebben mijn voorgangers daar ook niet langer naar omgekeken", klinkt het lakoniek.

Wie informatie wil hebben over zijn favoriete badplaats of de Westhoek, raden we aan niet naar westtoerisme.be te surfen maar naar de volgende websites:www.blankenberge.bewww.bredene.bewww.dehaan.bewww.depanne.bewww.knokke-heist.bewww.koksijde.bewww.middelkerke.bewww.oostende.bewww.brugge.bewww.westhoek.be.