VLD Schilde vindt samenhorigheid van kandidaten prioritair

In Schilde vond de voorstelling van de VLD-lijst plaats. Een lijst die niet zonder slag of stoot werd opgesteld. Tijdens een zeevruchtendiner werden de VLD-sympathisanten op de hoogte gebracht van de verkiezingslijst voor 8 oktober. Yolande Avontroodt is lijsttrekker en gelooft volop in de overwinning van de VLD. "Wij hebben twee sterke troeven in handen, namelijk de samenhorigheid tussen de kandidaten en het feit dat wij iedereen op zijn waarde schatten", zegt Avontroodt.

Michael Veeckmans

BR>Op de tweede en derde plaats komen de huidige gemeenteraadsleden E. Keller en D. Roosen. Hoewel Avontroodt op de eerste plaats staat, blijkt dat ook Keller en Roosen volop willen meedingen naar de burgemeesterszetel. De huidige schepen van Cultuur, Sport en Jeugd is als lijstduwer genoteerd, maar Piet Hoeben geeft zich niet gewonnen. "Zelfs als lijstduwer moet het mogelijk zijn opnieuw schepen te worden."

Herman De Croo was dinsdag ook aanwezig en stak alle aanwezigen een hart onder de riem met zijn toespraak die regelmatig hard uithaalde naar andere partijen. "De alarmkreten van de CVP zijn duidelijk: heb je het gezicht van Van Rompuy al eens goed bekeken?"

De Croo feliciteerde de VLD ook met de samenvloeiing van de VLD & SGLD die niet zonder enig probleem verliep. Beide partijen hadden een lijst opgesteld, maar werden van hogerhand teruggefloten. Later werd een lijst voor de twee partijen opgesteld waar niet iedereen het over eens was. Toch waren alle VLD-kanidaten overtuigd van de stelling

eenheid maakt macht

.

Nu in het nieuws