Real Software/KPN onderzoeken overname van afdeling Nedcar

KONTICH - De Belgische softwaregroep Real Software heeft met de zakelijke divisie van het Nederlandse telecomconcern KPN een 'letter of intent' ondertekend voor de mogelijke overname van de automatiseringsafdeling van Nedcar. Die overname zal in verschillende fases verlopen.

Belga, Kurt Meers

BR>Als alles goed gaat, zal het computercentrum van Nedcar nog voor het einde van dit jaar aan KPN ESN (Enterprise Solutions Nederland) overgedragen worden. Voor de applicatie-omgeving richten KPN ESN en het Antwerpse Real Software een joint-venture op. Die joint-venture is het eerste initiatief dat beide ICT-partners tot nu toe namen, op weg naar een intensievere samenwerking.

Bij de overname zijn zo'n 70 van de 90 vaste medewerkers van de automatiseringsafdeling van Nedcar betrokken. De 140 losse medewerkers zullen eveneens mee overgaan in het nieuwe partnership.

"NedCar wil zich volledig concentreren op zijn kerntaak, en dat is het assembleren van personenauto's," zegt Chris Dewulf, president van NedCar. "Ondersteunende diensten worden ondergebracht bij andere bedrijven die zich in de markt onderscheiden. Op die manier kunnen onze medewerkers uit die afdelingen zich beter ontplooien."

Rudy Hageman, bestuursvoorzitter van Real Software, zegt dat de joint-venture met KPN een weloverwogen keuze is, die belangrijk is voor de ontwikkeling van de activiteiten in de automotive sector. "Nochtans wil ik benadrukken dat er pas overnames komen als er een kapitaalverhoging van 4 tot maximum 8 miljard frank kan doorgevoerd worden," aldus Hageman. De beslissing over de kapitaalverhoging komt er in september.

Nu in het nieuws