Kunstenaar Piet Bekaert overleden

Print
In zijn woning in de Voordelaan in Sint-Martens-Latem is vrijdagmorgen Piet Bekaert overleden. De schilder-schrijver werd 61 jaar. Op zaterdag 15 juli wordt hij om 11 uur begraven in de kerk van Deurle.
BR>Piet Bekaert werd in 1939 in Vichte geboren en studeerde onder meer aan de Académie Julian in Parijs, het Sint-Lucasinstituut in Gent en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Aan het Pratt Institute in New York promoveerde hij in 1968 tot Master of Science in Interior Design waarna hij aan de slag ging bij een architectenbureau. In de jaren zeventig keerde hij naar Gent terug om er zijn eigen ontwerpbureau en een meubelzaak op te starten.
Naast beeldhouwen en schilderen publiceerde Bekaert romans en gedichten, maakte foto's voor verschillende boeken over tuinen, ontwierp gebouwen, villa's en tuinen en gaf les aan het Hoger Instituut voor Architectuur en Stedenbouw in Gent. Het was vooral een schilder, in de eerste plaats van de natuur. Met zijn werken die volgens critici van een verfijnde gevoeligheid getuigen, genoot Piet Bekaert een internationale faam.
Volgens een intimus had Piet Bekaert recent zijn post-romantische stijl van schilderen afgezworen en had hij zich toegelegd op hedendaagse abstracte schilderen. Nog vorige maand exposeerde hij met een 50-tal werken in zijn gallerij aan de Visserij in Gent.
MEEST RECENT