Kastelse CVP zet vrouwen en jongeren op kieslijst

De Kastelse CVP heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktoberklaar. Burgemeester Walter Otten is lijsttrekker, de huidige schepenen zijn lijstduwers. Tussenin is er plaats voor vrouwen en jongeren.

Hans Otten

BR>De uittredende gemeenteraadsleden en schepenen vullen de laatste tien plaatsen op de lijst in. Alleen gemeenteraadsleden Mies Meeus (34) en Ludo Gouvaerts (51) krijgen een plaatsje bovenaan, respectievelijk de tweede en de derde plaats. Daardoor trekken vertegenwoordigers uit elke Kastelse deelgemeente de kop.

Op de plaatsen vier tot en met vijftien prijken allemaal nieuwe namen, waarbij het ritsprincipe wordt toegepast. Dat betekent dat er afwisselend mannen en vrouwen worden opgesteld. Bovendien bestaat het merendeel van de nieuwelingen uit jongeren.

Over de volledige lijst houdt de Kastelse CVP tegelijk rekening met de vertegenwoordiging uit de drie deelgemeenten, vaak een nogal gevoelig punt. Er zijn elf kandidaten uit Kasterlee, negen uit Lichtaart en vijf uit Tielen. Bij die verdeling is rekening gehouden met de bevolkingscijfers.