Vijftig voedingsmultinationals verenigen zich op het internet

Vijftig Europese en Amerikaanse multinationals uit de voedingsbranche hebben onder de naam Transora een marktplaats op het internet opgezet. Transora moet het de bedrijven mogelijk maken via internet zaken te doen met hun afnemers, toeleveranciers en distributeurs.

ANP

BR>Donderdag opende Transora in het World Trade Centre bij Schiphol zijn Europese hoofdkwartier. Onder de multinationals die zich bij het platform hebben aangesloten behoren onder meer Coca-Cola, Sara Lee, Bestfoods en Unilever. Bij elkaar vertegenwoordigen de deelnemers aan Transora meer dan 50 procent van de wereldmarkt van consumentenproducten. Er werd voor meer dan 9 miljard frank in het netwerk geïnvesteerd.

De deelnemers van Transora verwachten gezamenlijk de mogelijkheden van het internet beter te kunnen benutten. Komend najaar hopen ze een eerste gezamenlijke catalogus op het internet te presenteren.

"Het gaat om bedrijven uit de oude economie die nu de leiding moeten nemen in de nieuwe economie", aldus de voorzitter van Transora Zij moedigt bedrijven over de gehele wereld aan zich aan te sluiten.