De Bock en Hermans trekken met eigen lijst naar Dendermondse kiezer

Jo De Bock en Alfons Hermans, de twee schepenen die al enkele jaren met de rest van het schepencollege in onmin leven, trekken met een eigen lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. Peter Bombay haalde beide dissidenten over om met hem in zee te gaan. De nieuwe lijst kan het politieke landschap in de Ros-Beiaardstad grondig wijzigen.

Filip Michiels

BR>De nieuwe lijst is een idee van Peter Bombay. De jurist bij de Europese Commissie maakte ook deel uit van het Ros-Beiaardcomité en had in die functie onlangs nog zware kritiek op de houding van burgemeester Norbert De Batselier in de zaak Hervent.

"Bombay kwam ons enkele weken geleden opzoeken met een analyse van de politieke situatie in de stad", zegt schepen Jo De Bock. "Bombay en wijzelf vinden het niet langer houdbaar dat De Batselier alle belangrijke dossiers naar zich toetrekt."

Hermans en De Bock pleiten voor een bestuur waarin de burgemeester veel dichter bij de burgers staat en kanten zich ronduit tegen cumulatie. "De burgemeester van een stad als Dendermonde moet voltijds burgemeester zijn en mag op het einde van de rit niet alleen met alle verdiensten gaan lopen", haalt schepen Alfons Hermans uit.

Voorkeurstemmen

Hoewel de twee politici momenteel nog volop kandidaten voor hun nieuwe lijst zoeken, zien ze de verkiezingen vol vertrouwen tegemoet. "We mikken op een vijftal zetels en schuiven Jo De Bock, die lijsttrekker wordt, uitdrukkelijk naar voor als kandidaat-burgemeester", stelt Alfons Hermans. Peter Bombay prijkt op de tweede plaats en Jozef De Bondt, een bekend figuur in Grembergen, kreeg de derde plaats toegewezen. Hermans zelf wordt lijstduwer.