Gratis naar Klinkende Munt

In de hoofdstad is de negende editie van

Klinkende Munt

, het gratis stadsfestival van de Beursschouwburg van start gegaan. In de open lucht op het Muntplein, in de zaal en het café van de Beursschouwburg, maar ook op de binnenkoer van het Klein Kasteeltje wordt een week lang een bonte mix van pop, jazz, hiphop, blues, turbobrass en theater geserveerd.

Els De Bodt

BR>Een van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld bassist

Miles Perkins

, die vanavond om 23u in de Beursschouwburg met zijn Mingus Amungus een ode brengt aan jazz-legende Charles Mingus.

Zondag palmt

Ali Farka Toure

uit Mali om 16u het Klein Kasteeltje in met zijn Afrikaanse blues. Zijn sfeervolle gitaarmuziek, begeleid door een nasale stem en simpele percussie, is onnavolgbaar in subtiliteit en kracht.

Van eigen bodem staat naast de Brusselse jazzgroep

Octurn

onder meer de bekende

dj Grazzhoppa

op het programma. Samen met

Vanishing Pictures

, een collectief rond Dirk Wachtelaer, en de Japanner

Otomo Yoshihide

verzorgt hij op 12 juli om 23u een concert in de Beursschouwburg. Op 14 juli om 20.30u mag hij zijn kunsten nog eens tonen op het Muntplein, dit keer samen met de Japanse trompettist

Toshinori Kondo

,

Philip Jeck

en

dj Olive

. Componist, klarinettist en drummer Tom Wouters nodigt van 12 tot 14 juli, telkens vanaf 24u, muzikale gasten uit in het café van de Beursschouwburg. Zijn invités zijn onder meer saxofonist Edward Chapel en bassist Kristof Rosseeuw.

Afsluiter is de

New Conception of Jazz

van toetsenman Bugge Wesseltoft, een van de belangrijkste pijlers van de Scandinavische jazz. Op 14 juli om 23u in de Beursschouwburg. Wordt het dan toch zomer?

Klinkende Munt 2000 zomerfeest Beursschouwburg, tot 14 juli in en rond de Beursschouwburg. Info: 02.513.82.90 of http://beursschouwburg.vgc.be