Rockleven valt Brood zwaar op maag

Herman Brood heeft na een ziekenhuisopname in zijn geboorteplaats Zwolle besloten voorlopig niet meer op te treden. De populaire Nederlandse rocker moest een uitgebreid maag- en slokdarmonderzoek ondergaan.

GPD

BR>De artsen hebben Brood volgens manager Koos van Dijk wat 'super-Rennies' meegegeven en hem aangeraden ook de drank maar wat te ontzien. Een artiest als Brood zonder drank, dat zal wel nooit helemaal lukken, vreest Van Dijk. Hij is er al trots op dat de zanger momenteel aan het afkicken is: "Hij raakt echt geen speed meer aan, drinkt alleen een borreltje op zijn tijd. Amaretto met warme melk, dat heeft momenteel z'n voorkeur."

Volgens de manager moeten de lichamelijke problemen van Herman Brood gezocht worden in de drukke tijden die achter hem liggen. "We hebben nogal wat projecten gedaan de laatste jaren, van zijn vijftigste verjaardag tot een big band-cd, en kort geleden zijn de opnames afgerond voor een nieuwe cd die eind augustus, begin september moet verschijnen."

Die nieuwe cd bevat weer louter oude rock-'n'-roll en is tekstueel gezien een soort beschrijving van het leven dat Brood momenteel leidt. Van Dijk: "Zijn gewoontes, zijn verhoudingen, zijn muziek - alles komt erin voor. Daar was Herman best emotioneel onder en dat zal ook een rol meegespeeld hebben bij zijn klachten."