Bril met horizon houdt zeeziekte tegen

Sommige mensen kunnen niet tegen tegenstrijdige informatie. Daar worden ze zee-, lucht- of wagenziek van. De Tempest-bril belooft dit probleem op te lossen.

GPD

BR>Op een boot bijvoorbeeld zien en voelen mensen het schip hellen op het water, maar de vloeistof in ons evenwichtsorgaan blijft horizontaal. Onze hersenen vinden dat er niets aan de hand is, maar toch wordt daarover anders 'gedacht'. Dan kan zeeziekte ontstaan.

Wie de Tempest-bril met dubbele beglazing opzet ziet in het begin een horizontaal staafje in onzichtbare vloeistof liggen. Na verloop van tijd is van dit staafje niets meer te zien, maar het is er nog wel. "Dat komt, omdat het staafje onder het gezichtsveld ligt, waardoor kunstmatig een horizontale horizon wordt gecreëerd", zegt de directeur van het bedrijf dat de bril op de markt brengt.

"Het staafje blijft altijd horizontaal liggen en deze informatie wordt aan de geest doorgeven, zodat op bijvoorbeeld een schommelende boot geen tegenstrijdigheid tussen het zien en ons evenwichtsorgaan bestaat."

De Tempest bril is met getint glas in diverse kleuren verkrijgbaar en kost bijna ruim 3.000 fr.