Cher-smoeltje op bestelling

Een plastisch chirug uit Beverly Hills heeft een gat in de markt ontdekt: hij bewerkt de tronies van gewone stervelingen tot ze eruitzien als beroemdheden.

Karel Moors

BR>okter Nicholas Chugay heeft al ongeveer twintig mensen onder handen genomen omdat ze een bekende kop wilden hebben. "Iemand wilde op Cher lijken, een andere patiënt op Julio Iglesias. Beroemdheden staan in de kijker, ze worden bijna aanbeden", zegt de dokter. Op zijn palmares staan ook een Marilyn Monroe, een Michael Jackson-lookalike (Steve Erhart) die nu in Las Vegas werkt en een Elvis die nu op tournee is in Japan.

"Oprechte plastische chirurgen maken hun handen hier niet aan vuil", reageert een andere dokter. Volgens hem worden dergelijke praktijken algemeen verfoeid in kringen van chirurgen.

Dokter Chugay werd geboren in China en groeide op in Brazilië. Hij is eigenlijk helemaal geen plastisch chirug maar een osteopaat. Chugay zegt dat er bepaalde trends zijn te merken. De gezichten van Ricky Martin en Leonardo DiCaprio zouden tegenwoordig al meer in trek zijn dan die van Tom Cruise en Brad Pitt.