Burgemeester Dendermonde zoekt kandidaten met visie

Alle inwoners van Dendermonde ontvangen deze week een brief van burgemeester Norbert De Batselier om zich met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen kandidaat te stellen voor de Inzet-lijst. Politici in spe moeten zich wel reppen, want de lijsten worden op 16 juli afgesloten.

Filip Michiels

BR>In '94 lanceerde De Batselier het Inzet-project, waarmee er bij de gemeenteraadsverkiezingen een einde kwam aan een jarenlange Dendermondse CVP-hegemonie. Naast politici van SP en VU traden toen ook een aantal nieuwkomers en gewezen CVP'ers toe tot het Inzet-kamp.

Het Inzet-project, dat prat ging op politieke vernieuwing en de traditionele partijgrenzen wou doorbreken, vertoonde de voorbije jaren evenwel flink wat barsten. Schepenen Jo De Bock en Alfons Hermans stapten uit de meerderheid en de zaak Hervent zorgde meermaals voor interne verdeeldheid in de Inzet-rangen.

Actiepunten

De Batselier stelt nu dat hij opnieuw een ploeg met een duidelijke visie wil samenstellen. Zo lanceert hij enkele actiepunten die in de volgende legislatuur centraal moeten staan. "Dendermonde moet een veilige, sociale en financieel gezonde stad worden, waarin geen plaats is voor vriendjespolitiek of onverdraagzaamheid", meent De Batselier.

De Dendermondse burgemeester laat er evenmin twijfel over bestaan dat hij zijn politieke mandaten in Brussel en in de Ros-Beiaardstad verder wil cumuleren. "Ik heb in het verleden meermaals een ministerfunctie geweigerd en verkies ook nu het burgemeesterschap. Ik blijf wel mijn huidige functie in Brussel, binnen het toegelaten wettelijk kader, vervullen."