Jan Verhaert staat op kop van OGB-VLD-lijst Olen

Oud-burgemeester Jan Verhaert stapt als lijsttrekker van OGB-VLD naar de verkiezingen. Fractieleider Marc Verhulst neemt de tweede plaats voor zijn rekening. OGB-VLD heeft de ambitie om opnieuw de grootste partij te worden en dus ook de burgemeester te leveren.

Rudi Van Houdt

BR>OGB wil naar buiten komen als een sterk geheel, waar de plaats op de lijst van ondergeschikt belang is. Toch neemt oud-burgemeester en dokter Jan Verhaert de eerste plaats in. Marc Verhulst, zopas nog in het nieuws naar aanleiding van de rechtszaak over de benoeming van de Olense secretaris, krijgt de tweede plaats.

"Wie uiteindelijk burgemeester wordt, is van ondergeschikt belang aan onze ambitie om opnieuw de grootste partij van Olen te worden", zegt Marc Verhulst. "We doen er alles aan om zoveel mogelijk mensen verkozen te krijgen."

Negen vrouwen sieren de OGB-kieslijst. Advocate Nancy Peeters uit Onze-Lieve-Vrouw-Olen is de enige jongere onder de dertig. Drummer Jan Cuyvers, jarenlang verbonden aan e popgroep Soulsister, was al langer een bekende figuur op de lijst. Francine Van Lommel (65) en Jos Vanspringel (70) verdedigen de belangen van de senioren. De VLD voorziet Olen met Marc Verhulst ook op de provincielijst van een verkiesbare plaats.