SP-lijst Temse getuigt van vernieuwing

Een overgrote meerderheid van de SP-leden, 95 procent, heeft de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd. Magda De Meyer prijkt op de eerste plaats. Fractievoorzitter Ronny De Keyzer duwt de lijst van 29 kandidaten.

Yves Vrebos

BR>De socialisten gebruikten een precisieweegschaaltje om de lijst evenwichtig samen te stellen. De partij hield rekening met het geslacht, de leeftijd, de herkomst en de deelgemeente van de kandidaten. Vier op tien kandidaten zijn vrouwen, terwijl een derde tot de groep van de jongeren behoort.

Van de vier uittredende gemeenteraadsleden is alleen Rudy Van Vlierberghe van de partij. Ludo Hemelaer is nog wel kandidaat. Hij voert campagne in het kielzog van Vlaams volksvertegenwoordiger Magda De Meyer. De uittredende OCMW-raadsleden Arlette Meersman en Ludo Boel kregen de plaatsen 12 en 13 toegewezen.

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen nam de SP enkele verruimingskandidaten op de lijst op. Dat is het geval met Bart Van Schaeren, beter bekend als auteur Bart Plouvier, en de secretaris van Heemkundige Kring Braem Luc Peleman. Beide Elverselenaren bezetten de 20ste en 21ste plaats en nemen als onafhankelijke kandidaten aan de stembusslag deel.

Kandidaten van allochtone afkomst staan eveneens symbool voor de vernieuwing binnen de partij. Hassan Sarizeybek staat op de zesde plaats en vertegenwoordigt de Turkse gemeenschap. Twintig plaatsen verder staat de Belgisch-Tunesische Hanana Kerkoub.