Vergelijk voorwaarden bouwlening op internet

Vanaf nu kan u via het internetplatform Besterentevoet.com

(http://www.besterentevoet.com)

de Belgische financiële markt afschuimen, op zoek naar de beste voorwaarden voor een hypotheeklening. Dat heeft de redactie uit goede bron vernomen, en is bevestigd door managing director Walter Verheggen van Omnigain Benelux.

Dominiek Claes

BR>De website van Omnigain Benelux staat los van de financiële instellingen, maar fungeert wel als onafhankelijk doorgeefluik tussen bank en particulieren. Via het internet kan de kandidaat-(ver-)bouwer een aantal parameters doorgeven: te lenen bedrag, looptijd van de lening, maandelijkse afbetaling, of andere specifieke kenmerken. "We zijn geen makelaar, wat we wel doen is de vraag van de potentiële klant

gratis en anoniem

doorgeven aan verschillende financiële instellingen, die op hun beurt en via ons hun voorwaarden bekendmaken. Pas als de klant drie voorstellen heeft geselecteerd wordt de identiteit van de klant aan de banken - en vice versa - onthuld," legt Verheggen uit. Daarna kan de kandidaat-bouwer verder contact leggen met (één of meerdere van) de drie overblijvende kredietverschaffers.

Omnigain rekent de drie instellingen die door de internetsurfer zijn geselecteerd daarvoor een forfaitaire commissie aan. De betrokken instellingen hebben dus één kans op de drie een hypothecaire lening te kunnen afsluiten.

De website biedt niet enkel de mogelijkheid om voorwaarden voor een bouwlening bij financiële instellingen los te weken, de plek op het internet biedt ook praktische tips en informatie en rekenprogramma's om bouwinvesteringen te optimaliseren, te berekenen en te analyseren. De surfer wordt er ook op de hoogte gehouden van de jongste tendensen van de hypothecaire rentevoeten en andere actualiteiten in de bouwsector (BTW-aanpassingen, evolutie op de woningmarkt,...).

Later denkt Omnigain Benelux ook aan een zelfde soort 'bemiddeling' voor andere financiële producten, zoals consumentenkrediet en kredieten voor kleinere bedrijven.

Frankrijk

Omnigain Benelux, met hoofdkantoor in Brussel, is een dochter van het gelijknamige Franse bedrijf dat via de website Meilleurtaux.com het idee heeft gelanceerd in november vorig jaar. In mei alleen al zijn er via dit platform meer dan 5.000 kredietaanvragen gepasseerd, voor een bedrag van omgerekend bijna 22 miljard frank.

Omnigain is een initiatief van Christophe Crémer (huidig voorzitter) en Hervé Schricke (bestuurder en algemeen directeur). Behalve van een aantal individuele aandeelhouders geniet Omnigain ook het financiële vertrouwen van investeringsmaatschappijen zoals Ventech (filiaal van Natexis), Galileo II en verschillende fondsen beheerd door Edmond de Rothschild Asset Management. De financiële investeerders hebben volgens de jongste informatie 54% van het Omnigain-kapitaal in handen gekregen via een kapitaalsverhoging van omgerekend 215 miljoen Belgische frank.

Behalve de pas geboren dochter in België, plant Meilleurtaux.com (Omnigain) ook een vestiging (en bijhorende website) in Nederland tegen het eind van dit jaar. Omnigain sluit een beursgang in de toekomst niet uit.