Sandy Blanckaert presenteert mee 'Big Brother'

Sandy Blanckaert (24), dochter van Vlaanderens grootste zanger Will Tura, zal vanaf half september - naast Walter Grootaers - de reality-soap

Big Brother

presenteren op Kanaal2. Daardoor wordt het professioneel model waarschijnlijk een van de meest bekeken dames van Vlaanderen.

Annemie Ramaekers

BR>Vanaf september zal kijkend Vlaanderen drie maanden lang dagelijks kunnen volgen hoe tien mensen in het

Big Brother

proberen met elkaar samen te leven. Niets of niemand ontsnapt aan het oog van de camera. 's Zondags gaat Kanaal 2 een uurtje live. Dan breekt immers het moment aan waarop één kandidaat door zijn huisgenoten en/of door de kijkers wordt weggestemd. En laat het nu juist Sandy Blanckaert zijn die door de VTM-directie gevraagd werd om wekelijks het afgevallen hoopje puin op te vangen.

"Drie weken geleden kreeg ik een telefoontje van VTM", zegt Sandy. "Ze hadden mij gezien in de

Quizmaster

op TV1. Of ik samen met Walter Grootaers

Big Brother

wilde presenteren? Mijn eerste reactie was: waarom niet!

Big Brother

is een programma waar ik sowieso zélf naar zou kijken. Ik ben ontzettend nieuwsgierig. Ik kan goed zwijgen, maar weet graag alles."

In het live-programma zit Walter gestationeerd in een studio waar hij gesprekjes voert met familieleden en vrienden van de kandidaten. "Ik mag mij daarentegen concentreren op hetgeen er rond het huis gebeurd, want we verwachten 's zondags heel wat volk in Vilvoorde. De eer is aan mij om op een spontane manier met die diepontgoochelde verliezers om te gaan."

Gouden Oog

Sandy Blanckaert kwam voor het eerst op tv toen ze in naam van haar vader Will Tura een Gouden Oog in ontvangst mocht nemen. Wat volgde was het draaien van een filmpje voor

Levenslijn

, het presenteren van het TV1-programma

De Fixers

en een lifestylemagazine op een aantal regionale zenders. Zijn deze tv-bijdragen geen

peanuts

in vergelijking met hetgeen ze straks moet waarmaken?

"Tja, ik ga voor

Big Brother

live op antenne, voor mij een extra motivatie. Het werkt niet remmend. Hoe meer stress, hoe beter ik presteer. Alles moet van de eerste keer

juist

zijn. Adrenaline gegarandeerd."

Zou Sandy zelf honderd dagen in een bunker, omringd door negen god-weet-hoe-irritante huisgenoten, kunnen overleven? "Buiten het feit dat ik mij erger aan flauwe plezanten en hypocrieten, kan ik mij makkelijk aanpassen. Ik ben sociaal en heb graag mensen om mij heen. Maar ik vrees dat anderen het misschien niet met mij zouden kunnen uithouden omdat er van die dagen zijn dat ik alleen wil zijn. Als iemand mij dan komt vragen wat er scheelt, word ik zéér nijdig."

Nu in het nieuws