Janssen investeert miljard in nieuwe installatie

BeerseJanssen Pharmaceutica in Beerse investeerde één miljard frank in een nieuwe installatie in de afdeling Chemische Ontwikkeling. Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen Mieke Vogels (Agalev) wijdde de nieuwe machines officieel in.

Bart Van den Langenbergh

BR>De investering van één miljard is gespreid over drie projecten. De Miniplant is een installatie voor de productie van geneesmiddelen die nog in onderzoek zijn. In die plant kunnen ook speciale reacties veilig uitgevoerd worden.

"Het tweede project is de Regenox-installatie. Die installatie zuivert de afvallucht uit de proeffabriek. Het rendement van de zuivering ligt met 98,5 procent zeer hoog", legt Hilde Vanbaelen van Janssen Pharmaceutica uit. "Het derde project behelst nieuwe installaties binnen de afdeling Preparatieve Scheidingstechnieken. Zo kunnen tussenproducten gezuiverd worden voor verder onderzoek in het labo."

Minister Mieke Vogels onthulde eerst een gedenkplaat en zette daarna de Regenox-installatie symbolisch in gang. Omdat Vogels ook minister van Gelijke Kansen is, pakte de farmaceutica-gigant uit met cijfers over het gelijke kansenbeleid in het bedrijf. Zo zijn er sinds 1997 meer vrouwen aangenomen dan mannen. Momenteel werken er bij Janssen Pharmaceutica 2.401 mannen en 1.604 vrouwen.

Nu in het nieuws