Voorzitter Marc Lamberts trekt VLD-lijst in Boom

VLD-voorzitter Marc Lamberts, een 37-jarige criminoloog, trekt voor de gemeenteraadsverkiezingen de lijst van de VLD. Afgelopen jaar stapte boegbeeld Etienne De Groot uit de politiek, nadat hij een functie van rechter bij het Arbitragehof aanvaard had.

Jan Boey

BR>De huidige vier raadsleden voor de VLD staan eveneens in de top-zes. Viviane De Fré-Anthoon staat op de tweede plaats, Christian De Sterck bezet de derde plaats. Vierde is Lucie Lippens, die ook kandidaat is voor het OCMW. Op de vijfde en zesde plaats staan respectievelijk de uittredende raadsleden Etienne Maes en Monique Coeck.

Op de negende plaats staat de jongste kandidaat, de achttienjarige student Steve Maes. Eddy Andries, uittredend provincieraadslid en opnieuw kandidaat voor die functie, staat op de 21ste plaats voor de gemeenteraadsverkiezingen. Roy Linskens is lijstduwer en hoofdkandidaat voor het OCMW.

De plaatsen 20 en 22 staan nog even open. Met voorlopig acht vrouwen op de lijst is het ritssysteem zo goed mogelijk toegepast. De VLD gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met de wil om terug te keren naar een aangenaam, leefbaar en veilig Boom met een gezond financieel klimaat.

Nu in het nieuws