ACW Duffel schuift schepen Wuyts als burgemeester naar voren

Het Algemeen Christelijk Werkliedenverbond (ACW) wil dat schepen van Verkeer Luc Wuyts in januari Clem Van Winkel als burgemeester opvolgt. De 51-jarige doctor in de wetenschappen staat op de veertiende plaats op de CVP-lijst.

Chris Van Rompaey

BR>"We vinden Luc Wuyts de beste kandidaat-burgemeester. Het ACW is van mening dat lijsttrekker Guido De Vos best opnieuw OCMW-voorzitter wordt. Dit scenario staat of valt uiteraard met het aantal voorkeurstemmen dat beide politici op 8 oktober achter hun naam krijgen", zegt ACW-voorzitter Julien Diddens.

Het ACW heeft aan de hand van enquêtes onder de inwoners van het arrondissement Mechelen en van de gemeente Duffel ook een lijst met beleidsprioriteiten samengesteld. "Zo zijn we duidelijk tegen een ringweg achter de wijk De Beunt en willen we de uitbouw van de Oude Liersebaan (N108) voor het doorgaand verkeer. Het ACW vraagt ook veilige en overdekte fietsstallingen in de hele gemeente", zegt Daniëlla Van Den Bergh, die op de tweede plaats staat.

"In de komende legislatuur wil het ACW de realisatie van een overdekte sportzaal, een polyvalente culturele zaal en een fuifzaal", stelt lijstduwer Patrick Van Herck. Lili Stevens (vijfde plaats) beklemtoont onder meer de oprichting van een gemeentelijke ombudsdienst, de optimalisering van de gemeentelijke informatieverstrekking en de renovatie van de OCMW-kantoren en het rustoord.

CVP-jongerenvoorzitter Denis Raveschot (derde plaats) heeft vooral oog voor een propere gemeente, door de blijvende optimalisering van het containerpark en de kordate aanpak van het sluikstorten.

Nu in het nieuws