Gitaristen komen aan hun trekken op site Key Music

Sint-NiklaasDoorwinterde gitaristen, maar ook gitaargroentjes, zullen waarschijnlijk schuimbekken bij een bezoekje aan www.keymusic.be. De website van de gelijknamige instrumentenwinkel in de Sint-Niklase Ankerstraat bundelt immers een aantal muzikale weetjes en koopjes om u tegen te zeggen.

Steven Verschoore

BR>De welkompagina van de site begroet muzikanten en geïnteresseerden in een zwart-witsfeer waar het opschrift op een Marshall-gitaarversterker bij vervaagt. De site zelf is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het aanbod, dat weliswaar grotendeels commercieel van aard is, doet iedereen met enige notenbalken in zijn hoofd watertanden.

Onder de rubriek 'Company info' staan in verhaalvorm nutteloze dingen vermeld, zoals de letterlijke inhoud van de huidige Key Music in de Ankerstraat: 23.400 kubieke meter. Instrumenten worden er blijkbaar ook in de hoogte gestapeld. Contactadressen en openingsuren zijn onder de rubriek te vinden.

'Alive shoppen' is mogelijk via de site. Interessant daarbij is de rubriek '2nd Hand'. Afgedankte basgitaren, keyboards, mengpaneeltjes, drums en hi-tech 'fiewiew'-tuigjes voor gitaarhelden, het ligt er allemaal voor het rapen, en dat voor mooie prijzen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Roland RMC-1 of een Blade Californian Misty Violet? Bovendien is de KORG MS-2000R binnen. Insurfen maar!

Slagwerkers

Op de website komen drummers te weten dat Key Music vierhonderd slagwerkers en percussionisten zoekt. Tijdens de Vredesfeesten in Sint-Niklaas op 1 en 2 september 2000 wordt immers een megaspektakel georganiseerd.

Honderden drummers zullen er onder leiding van de ex-drummer van Blue Blot een luid en hopelijk ritmisch geheel uit hun vellen toveren. Info : francky@keymusic.be.