VLD&OK Duffel mikt op jeugd

De Duffelse VLD trekt samen met - voorlopig vijf - onafhankelijke kandidaten naar de verkiezingen. Met een gemiddelde leeftijd van 34 jaar pakt de alliantie VLD&OK uit met wellicht de jongste lijst in Duffel.

Chris Van Rompaey

BR>VLD&OK heeft 21 van de 25 kandidaten bekendgemaakt. Elf van hen kregen hun plaats op de lijst al definitief toegewezen. Over de tien anderen moet het gezamenlijk bestuur nog een beslissing nemen. Voor de vier overgebleven plaatsen gaat de alliantie op zoek naar vrouwelijke kandidaten.

De lijst wordt zoals bekend getrokken door gemeenteraadslid Jan Smits (ex-CVP), gevolgd door de onafhankelijke kandidaat Paul Schelfhout. Hij zetelde tien jaar als CVP-gemeenteraadslid, maar nam twee jaar geleden ontslag.

Woordvoerder Kristophe Thijs bekleedt de derde plaats. Dan volgen Wim Pittoors, An Verlinden (OK), Lisette Goossens, Jorn Neeus en Kurt Verwimp (OK). Olympisch roeier Stijn Smulders staat op de dertiende plaats en voorzitter Guy De Wilder op de veertiende. Lijstduwer is Alex Maes, uitbater van De Pollepel.

Onder de kandidaten die nog geen plaats kregen toegewezen, vinden we onder meer de Marokkaanse Rachida Boulafà en Ana Rita Mendes, die de Portugese nationaliteit heeft. Zij is tevens de jongste kandidaat.

Het belangrijkste programmapunt van VLD&OK is de waterhuishouding. De alliantie belooft ook snel werk te maken van de bouw van een culturele zaal en een fuifzaal. Voorts moet er volgens de partij extra personeel komen voor het OCMW-rusthuis.