SP Bonheiden ronselt via het internet

De SP-afdeling Bonheiden-Rijmenam heeft haar lijst voor de verkiezingen bekendgemaakt. En toch ook weer niet, want een groot deel van de plaatsen blijft bewust openstaan voor kandidaten die de SP wil werven via haar fonkelnieuwe website.

Tom Lamberts

BR>Bij de samenstelling van haar lijst, heeft de SP gebruikgemaakt van het ritsprincipe. Lijsttrekker wordt huidig raadslid en fractievoorzitter Marcel Geivaerts. Op de tweede plaats staat Katy Joly, secretaris van de partij.

Ondervoorzitter Gilbert Van Reydt nestelt zich op de derde stek. SP-voorzitter Christine De Coninck figureert als vierde op de lijst. Zij is ook kandidate voor de provincieraad. Hekkensluiter wordt uittredend raadslid Monika Malta. Zij duwt de lijst, wat neerkomt op een

politiek adieu

.

Voor het overige heeft de fractie de lijst nog niet vrijgegeven. De SP hoopt geëngageerde kandidaten te werven via haar website die zaterdag officieel in gebruik is genomen. Je kan de site bezoeken via http://users.pandora.be/sp.bonheiden.rijmenam.

Belangrijkste actiepunt voor de SP is het woonbeleid. Volgens de SP is er een nijpend tekort aan sociale woningen en bejaardenwoningen in Bonheiden-Rijmenam. Ook willen de socialisten werk maken van een betere accommodatie voor de jeugd. Om werkende ouders tegemoet te komen, wil de SP bovendien de kinderopvang uitbouwen.

Nu in het nieuws