Weerman duwt groene lijst Putte

Op haar nieuwe website maakt de Putse Agalev-afdeling de kop en staart van haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is raadslid Frans Coenen, lijstduwer is voormalig VRT-weerman Eric Goyvaerts.

Pierre Anthonissen

BR>Frans Coenen was ook bij de twee vorige gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker. Hij werd zes jaar terug voor het eerst verkozen. Frans Coenen is ook voormalig provincieraadslid. Hij komt uit Putte-centrum.

Op de tweede plaats staat Marianne Dewolf uit Beerzel. Derde is Nand Verschooten uit Peulis en vierde is Leen Verhaeghe uit Grasheide. Als lijstduwer fungeert Eric Goyvaerts. Hij stond zes jaar terug op de tweede plaats, maar werd toen niet verkozen.

Agalev wees er nog begin dit jaar op dat de partij niet aan de verkiezingen zou deelnemen als er niet voldoende kandidaten opkwamen. Dat had resultaat.

De jongste weken werden nog onderhandelingen gevoerd met de dissidente schepen Kris Bosmans, die met een eigen OK-lijst opkomt, en met enkele VU-kandidaten die ondertussen voor de lijst van Kris Bosmans hebben gekozen. Ook kartelbesprekingen kwamen niet van grond, net als de besprekingen met WOW. Agalev wil nu voor het eerst met een volledige lijst naar de verkiezingen.