Elf nieuwkomers bij VLD Putte

Ook de Putse VLD heeft haar lijst bekendgemaakt. Enkel achter drie plaatsen staat nog een vraagteken. Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Gysbrechts trekt de lijst en gewezen provincieraadslid Frans Truyts is lijstduwer. Op de lijst staan elf nieuwkomers.

Pierre Anthonissen

BR>Peter Gysbrechts is sinds 1988 gemeenteraadslid en fungeerde ook in 1994 al als lijsttrekker. Tweede en derde staan de raadsleden Werner Timmermans uit Grasheide en Frank Dockx uit Peulis. Agnes Fransen staat op de vierde plaats en is daarmee de eerste nieuwkomer en eerste vrouw op de lijst. VLD-voorzitter Chris De Wandeleer neemt de zevende plaats in voor OCMW-raadslid André Uytterhoeven.

Daarna volgen Katleen De Weerdt, Pascale Vermeulen, Frank Lauriks en Paul Van Hoof. Ook René Panken, Lucienne Verdeyen, Karine Lemmens en Rosa De Peter stellen zich verkiesbaar. Magdalena Sallaerts staat op de twintigste plaats, gevolgd door Alfons De Smet.

Gewezen provincieraadslid en schepen in Beerzel, Frans Truyts, duwt de lijst. Voor hem staat OCMW-raadslid Rik Asselberghs en daarvoor de bekendste nieuwkomer, acteur Ronny Wateschoot. Voor hem krijgt Jan Van Gorp een stekje.

Van de huidige mandatarissen haken gemeenteraadslid Hilda Corluy en OCMW-raadslid Dora Rousseau af om gezondheidsredenen. Gewezen gemeenteraadslid Wim Dom staat om beroepsredenen niet meer op de lijst, hij is momenteel voorzitter ad-interim.

Nu in het nieuws