Gansrijder Jos De Schutter staat op lijst VLD-Polder

Berendrecht, ZandvlietDe VLD-afdeling Berendrecht-Zandvliet-Lillo trekt op 8 oktober naar de stembus met Danielle Meirsman als lijsttrekker en Antoinette Pecher als duwer. Jos De Schutter, topgansrijder en boer, staat ook op de lijst.

Christophe Matthijssens

BR>De VLD-lijst voor de komende rechtstreekse verkiezingen van de districtsraad werden zopas door de leden van de afdeling Berendrecht-Zandvliet-Lillo goedgekeurd. De jonge afdeling - nog maar vijf jaar actief - pakt uit met evenwicht: jong en oud, mannen en vrouwen, ervaring en vernieuwing en natuurlijk Berendrecht, Zandvliet en Lillo.

De VLD-Polder koos - met als codewoorden enthousiasme, idealisme en ervaring - voor Danielle Meirsman, huidig ondervoorzitter van de districtsraad, als lijsttrekker en Antoinette Pecher, huidig gemeenteraadslid en Lillonaar, als lijstduwer. De zilveren en bronzen plekken worden ingevuld door respectief Johan Cleiren en Rudi Maes. Enkele andere 'uitschieters' op de lijst: de jongeren Els Struyf (5) en Fréderic Crijnen (8), senior-landbouwer Alfons Janssens (6) en zijn collega-boer Jos De Schutter (14), vooral bekend als meervoudig kampioen der gansrijders.

"Wij werken voort zoals de voorbije jaren, rond alles dat belangrijk is om de polder leefbaar en gezellig te houden. We voeren eigenlijk al zes jaar campagne", zegt Meirsman. "Dat we de voorbije legislatuur onder meer het inhaalverbod voor vrachtwagens op de A12 en oplossingen voor Bosstraat en Steenovenstraat realiseerden, zijn daarbij mooie cadeaus."

Nu in het nieuws