Recordmaand voor luchthaven van Deurne

Juni was een absolute recordmaand voor de luchthaven van Deurne. Er werden in totaal 24.965 passagiers vervoerd, 16% meer dan in juni vorig jaar. Het succes van Deurne is duidelijk het werk van VLM. De Vlaamse Luchtvaart Maatschappij deed een aantal bijkomende vluchten op de Expo 2000 van Hannover. Bovendien wordt voor een cruisemaatschappij elke zondag een vlucht georganiseerd naar Hamburg.

Marc Balduyck

BR>De Internationale Luchthaven Antwerpen klimt uit een diep dal. Na het afhaken van Sabena in 1996 zakten de passagierscijfers steeds dieper weg. Sinds kort is enig herstel merkbaar. Dat is vooral het werk van VLM dat heel wat succes heeft met zijn vluchten op Londen City. Sinds kort vliegt VLM vanuit Deurne ook op Genève.

Paul Van Krunkelsven, commercieel adviseur van de luchthaven: "Onze klanten waarderen vooral het gegeven 'op tijd vertrekken.' Dat is enorm belangrijk. Elders zijn er vertragingen van 18 tot 25 minuten. Onze passagiers is het niet direct om die plaats op het vliegtuig te doen, maar wel om de gegarandeerde stiptheid van onze service."

Juli en augustus zijn normaal moeilijke maanden voor Deurne. De zakenmensen haken af, de diamantsector ligt stil. "Wij vangen dat op met etnische vluchten. Dit zijn vluchten van families die tijdens de vakanties reünies organiseren", zegt Van Krunkelsven nog.

Indien de lijn van het eerste halfjaar kan doorgetrokken worden, hoopt Deurne de recordcijfers van 1996 te kunnen neerhalen. Toen werden in totaal 272.989 mensen vervoerd. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar scheepten 130.286 passagiers in. "Wij steken een tandje bij", zei Van Krunkelsven nog.

Nu in het nieuws