Familie blijft minstens tot 2004

De dagelijkse VTM-soap

Familie

zal nog minstens tot 2004 op het scherm te zien zijn. De zender en Studio's Amusement kwamen tot een langdurige overeenkomst.

Herman Van Doninck

BR>Normaal gezien zou het huidige contract in 2001 aflopen. Dat er een verlenging zou komen, leek nogal evident. Door de hoge kijkcijfers hadden beide partijen er belang bij om met dit huwelijk door te gaan. De soap zat tot nu toe meestal in de top vijf. Dat er op zo'n lange termijn wordt gepland, is niet zo normaal.

Voor een commerciële zender als VTM blijft dat plannen een moeilijk gegeven. De directie van het station weet nooit vooraf hoe de advertentiemarkt er over een paar jaar zal uitzien. En uiteraard moet er eerst geld binnenkomen, vooraleer er geld kan uitgegeven worden. VTM neemt dus eigenlijk een berekend risico. Maar datzelfde werd ook gedaan met

Wittekerke

. Ook dat contract met de producent, in dit geval D&D, werd voor drie jaar verlengd.

Betere acteurs

Gevolg van dit alles is dat

Amusement

meer kan gaan investeren in mensen en materiaal. Het blijft de betrachting om steeds betere acteurs in dienst te nemen. De scenarioschrijvers weten bovendien waar ze aan toe zijn. Ze kunnen al verder dan één seizoen denken en schrijven, wat een grote luxe is. En wat niet onbelangrijk is: een heleboel personeel heeft werkzekerheid tot 2004.

In november wordt de 2000ste aflevering van

Familie

uitgezonden. Niemand had bij het begin van de reeks, in 1991, durven dromen dat de Van den Bossches het zo ver zouden schoppen. Het gaat dus zeer goed met het productiehuis van Herman Verbaet, want ook

De Makelaar

krijgt een vervolg en de tweede reeks van

Pa heeft een lief

wordt uitgezonden vanaf september.

Nu in het nieuws