80-jarige vrouw staat mee op verkiezingslijst Agalev Schoten

De algemene vergadering van Agalev heeft de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen eenparig aangenomen. Vooraan staan Dirk Gadeyne (1) en Maaike Saey (2), twee van de drie huidige Agalev-vertegenwoordigers in de raad.

Martin Vissers

BR>Verder is er een bijna volledige ritssamenstelling met meerdere jongeren. "Hoewel enkelen politiek onafhankelijk zijn, willen ze zich toch engageren op de Agalev-lijst. Ze zijn sterk begaan met het groene gedachtengoed", zegt Erik Hanssen, voorzitter van het poll-comité.

"Elvira Wagemans is de oudste kandidaat op onze lijst. Met haar tachtig jaar heeft ze nog steeds het heilig vuur in haar. Als oprichtster van de Grijze Panters in de jaren '70 wil ze nog steeds oudere mensen weerbaarder maken", zegt Hanssen nog.

Lijstduwers zijn op plaats 29 oud-schepen Ludo Speentjens, op 30 huidig OCMW-raadslid Nicole Dyck (echtgenote van Paul Staes, die op de CVP-lijst staat) en op 31 Jan Rossano, uitbater van café Den Trol.

Hieronder de volledige lijst: Dirk Gadeyne, Maaike Saey, Etienne Meelberghs, Eric De Swaef, Bout Jacobs, Ann Vandenbroucke, Michael Lebaigue, Ingrid Hollants, Lak Van Look, Marrit Huysmans, Janas De Graeve, Elvira Wagemans, Erik Hanssen, Karen Van Look, Gie Robeyns, Christel Schoenmaekers, Jef Van Nimmen, Irena Jacobs, Leo Claessens, Floortje Verwulgen, Walter Eekman, Nele Vandecasteele, Tom Dillen, Lut Desaeyer, Paul De Backer, Ann Donckers, Jan Domas, Nadine Somers-Noeyens, Ludo Speentjens, Nicole Dyck en Jan Rossano.

Nu in het nieuws