SP van Vilvoorde geeft lijst multicultureel tintje

Op de SP-lijst voor de Vilvoordse gemeenteraadsverkiezingen staan vier kandidaten van allochtone afkomst. De helft van de kandidaten zijn vrouwen. Volksvertegenwoordiger Hans Bonte staat op de eerste plaats, gevolgd door Guy Ceuppens, fractieleider in de gemeenteraad.

Juliaan Deleebeeck

BR>Op de plaatsen drie tot en met zes staan vier jonge vrouwen, onder wie twee allochtonen. Fatima Lamarti, een voormalig schoolopbouwwerkster van 34, is van Marokkaanse afkomst. Na Vicky Vermoezen, die de vierde plaats inneemt, staat Raquel Sanches, een 23-jarige studente criminologie van Spaanse afkomst. Zij wordt gevolgd door Ginger Van den Bossche uit de wijk Houtem.

Op elf en vijftien staan twee Spanjaarden, Juan Caballero en José Frias. Voormalig atlete Paula Van Hoovels, nu werkzaam bij de Vlaamse Atletiek Liga, komt eveneens op voor de partij. Oud-burgemeester Ernest De Bock wordt lijstduwer.

"De SP voert campagne onder de slogan 'verandering', want die is er dringend nodig", zegt lijsttrekker Hans Bonte. "Wij zijn dan ook in geen geval bereid om één of andere coalitie te depanneren om het huidig beleid verder te zetten. Wij doen alleen mee als er spijkerharde garanties gegeven worden dat het stadsbeleid echt verandert." Bij de vorige verkiezingen had de SP vier zetels. Ondanks een afscheuring in de fractie, rekent Hans Bonte op één zetel meer.