CVP Londerzeel trekt kaart van jongeren

In Londerzeel trekt de CVP met de vertrouwde boegbeelden naar de gemeenteraadsverkiezingen. Toch is er een zekere verjonging en vernieuwing doorgevoerd en ziet de lijst er vrouwelijker uit. Burgemeester De Borger is lijsttrekker.

Piet Buelens

BR>Bij de verkiezingen van zes jaar geleden veroverde de CVP niet minder dan 19 van de 25 zetels in de gemeenteraad. Zo'n vaart zal het nu wel niet lopen, maar toch mikt de partij opnieuw op een ruime meerderheid. Daarvoor wordt in de eerste plaats gerekend op Jozef De Borger, de schepenen Jos Plaskie, Eddy Vranckaert, Veerle Langbeen, Jan Van Keer en Mark Van Assche en OCMW-voorzitter Jenny Goosens.

Zij bezetten de eerste plaatsen op de lijst, Mark Van Assche is lijstduwer. Ook de uittredende raadsleden zijn weer van de partij. Na hen volgen veertien nieuwe kandidaten, onder wie vijf vrouwen. "Een representatieve lijst, zowel wat betreft de leeftijdsgroepen, de maatschappelijke stand als de vertegenwoordiging van de deelgemeenten", zegt voorzitter Frans De Boeck.

"Tien kandidaten komen uit het centrum en Malderen, Steenhuffel en Sint-Jozef leveren er elk vijf. Met tien vrouwen ziet onze lijst er bovendien erg vrouwelijk uit. Ook aan de verjonging is er gedacht met vijf kandidaten van dertig jaar of minder", vertelt Frans De Boeck.

Nu in het nieuws