Geruchten over fusie Skynet met Frans bedrijf

Belgacom gaat, via een kruisparticipatie, zijn internetdochter Skynet koppelen aan de Franse multimediagroep Infosources. Dat kondigde de Britse krant Financial Times dinsdag aan. De transactie zou vandaag bekendgemaakt worden. Belgacom weigert voorlopig alle commentaar.

Koen Lambrecht, Reuters

BR>Het Franse Infosources is de voorbije jaren uitgegroeid tot een echt online multimediabedrijf. De basisactiviteit bestond aanvankelijk uit het bieden van internettoegang. Daarvoor stond Infonie in. Vorig jaar werd aan de internetdiensten ook de component 'inhoud' toegevoegd met de overname van de persgroepen Pressimage en Freeway.

Infosources noteert in Parijs op de

Nouveau Marché

, de Europese beurs voor groeibedrijven.

Volgens de Financial Times zou Belgacom zijn internetdochter Skynet fuseren met Infosources. In dit nieuwe multimediabedrijf zou de Belgische operator een belang van 75% nemen. De leiding zou in handen komen van een duo, bestaande uit een Skynet- en een Infosources-topman (of -vrouw).

Door Skynet te koppelen aan een privé-bedrijf zou Belgacom over vers geld kunnen beschikken om nieuwe overnames te financieren.

Belgacom hield dinsdag de lippen stevig op elkaar. "Wij geven geen commentaar op geruchten", verklaarde woordvoerder Piet Van Speybrouck.

Iets meer dan de helft (50,01%) van Belgacom behoort nog altijd toe aan de Belgische Staat. De rest is verdeeld over het Amerikaanse SBC, TeleDanmark en Singapore Telecommunications.

Nu in het nieuws