Margriet reageert op nijlpaarduitval Dewinter

AntwerpenDe uitval van Vlaams Blok-voorman Filip Dewinter naar "het nijlpaard Mieke Vogels" kan op weinig begrip rekenen bij VU-ID-volksvertegenwoordiger Margriet Hermans. "Dewinter getuigt van een ziekelijke drang tot scoren, zelfs door persoonlijke en infantiele aanvallen."

Wim Daeninck

BR>Op het Vlaams Blok-congres van afgelopen weekeinde putte Filip Dewinter zich uit in persoonlijke aanvallen op zijn politieke tegenstanders. Burgemeester Leona Detiège omschreef hij als

Stalin

, hoofdcommissaris Luc Lamine was een

showman

en Vlaams minister Mieke Vogels gedraagt zich

als een nijlpaard

.

Mieke Vogels ligt er niet wakker van. Van Filip Dewinter had ze niet anders verwacht. Desgevraagd wil ze wel reageren en zeggen dat dit

platter dan plat

een belediging is voor alle vrouwen met een maatje meer, maar ze maakt er net zo lief geen woorden aan vuil.

Een officiële reactie kwam er wel van Vlaams volksvertegenwoordiger Margriet Hermans. Onder het motto

Eigen Nijlpaarden Eerst!

laat Hermans weten dat die vergelijking "enerzijds getuigt van een gebrek aan respect voor andere mensen en een ziekelijke drang tot scoren, zelfs door persoonlijke en infantiele aanvallen. Anderzijds bewijst deze werkwijze het gebrek aan inhoudelijke ideeën van de betrokken persoon."

Volgens Margriet Hermans bewijst Mieke Vogels "dat volslanke vrouwen evengoed minister kunnen zijn, de persoonlijke aanval op haar fysieke kenmerken zegt dan ook iets over Filip Dewinter."

Nu in het nieuws