Nederlandse politie alert na halve finale donderdag

In een aantal Nederlandse steden zal de politie donderdag na de halve finale Nederland-Italië extra alert zijn om op eventuele incidenten meteen in te spelen.

ANP

BR>De politie in Venlo zal donderdag alert zijn op ongeregeldheden na de wedstrijd. Het afgelopen weekend vielen Oranje-fans na afloop van Nederland-Joegoslavië in Venlo Duitse automobilisten lastig. De politie greep in en arresteerde drie mensen.

Ook Tilburg kende zondag problemen. Daar hield de politie vijf mannen aan nadat een match voetbal tussen feestvierders uit de hand liep. Er werd met terrasmeubilair gegooid en ook de winkelruiten moesten het ontgelden.

De Tilburgse politie verhoogt donderdag haar inzet van zes naar twintig mensen en houdt 25 extra manschappen achter de hand.

De politieregio Kennemerland houdt dezelfde politieinzet aan als bij voorgaande wedstrijden waarin Oranje speelde. In Haarlem werden zondag zes mensen aangehouden, onder meer wegens het gooien van vuurwerk. De politie wist een dreigende escalatie van geweld tussen een groep allochtone jongeren en supporters te voorkomen. Op het Jonckbloetplein in Den Haag is het na bijna alle duels van Nederland onrustig geweest. De politie is alert, maar heeft niet meer mankracht opgetrommeld dan bij de voorgaande wedstrijden.

Nu in het nieuws