Philip Morris koopt Nabisco

Print
Philip Morris gaat de voedingsmiddelenafdeling van Nabisco kopen voor 14,9 miljard dollar (625 miljard frank). Het tabaksconcern verslaat daarmee het Franse Danone en het Britse Cadbury Schweppes, die een gezamenlijk bod op de producent van onder meer koekjes en mosterd hadden uitgebracht.
BR>Ook Heinz en Nestlé waren in de running voor Nabisco, in de VS voornamelijk bekend van koekjes en crackers. De prijs van 14,9 miljard dollar betekent dat het tabaksconcern 55 dollar per aandeel betaalt. Danone en Cadbury Schweppens hadden 49 dollar per aandeel geboden.
Nabisco zette zijn voedingsmiddelen in april in de etalage om zich te wapenen tegen een vijandige overneming door de miljardair Carl Icahn, die met 9,6 procent al grootaandeelhouder is. Icahn verhoogde vorige week zijn bod op het gehele concern, maar deskundigen voorspelden toen al dat hij weinig kans van slagen had.
Philip Morris is al eigenaar van de voedingsmiddelengroep Kraft Foods (goed voor een omzet van 1.125 miljard frank) en krijgt er met Nabisco (omzet van 350 miljard frank) een 'klein' broertje bij.

.

Nu in het nieuws