Rivierenhof heeft weer sterk programma in open lucht klaar

Print
Dertigduizend man bezochten vorige zomer evenementen in het gerenoveerde Openluchttheater Rivierenhof. Coördinator René Maquille gelooft dat hij dit jaar moeiteloos even veel volk bij mekaar zal krijgen. "Met al bijna klassieke onderdelen als de theaterconcerten en optredens voor jongeren zit er zelfs meer in", maakt hij zich sterk.
BR>De provincie Antwerpen heeft zwaar geïnvesteerd in het bijna vijftig jaar oude Openluchttheater. De laatste en spectaculairste investering is een gigantische fontein tussen publiek en podium. "We kunnen de fontein over de hele breedte laten spuiten tot je een echt watergordijn hebt. We kunnen haar ook programmeren om patronen te spuiten en ik kan verzekeren dat het een spectaculair schouwspel is", zegt coördinator en programmator René Masquille.
De programmatie loopt parallel met die van vorige zomer. De leerlingen van de provincie Antwerpen mogen op 29 juni stoom afblazen op Boekentassenrock met K3 en Touch of Joy. "We hadden zoveel inschrijvingen dat we ochtend- en middagoptredens hebben voorzien", zegt Masquille.
Tijdens het officiële openingsweekend kun je op 30 juni het swingende zevenkoppige Titanic Ensemble en Jean Bosco Safari zien optreden. Op 1 juli bespelen Ierse folkbands het Openluchttheater.
De vaste programmapunten blijven behouden. Dinsdagavond is filmavond in het Openluchttheater. Vrijdagavond kun je gratis theaterconcerten van onder anderen Johan Verminnen en de Canadese blues-rocker Matt Minglewood meemaken. Op zondagvoormiddag is het tijd voor een prettig klassiek concert.
Speciale nadruk ligt er deze zomer op Vlaamse folk. Fluxus, Ialma en Ambrozijn zijn de publiekstrekkers in de folkprogrammatie. In het Openluchttheater staan ook de grote namen. Rob De Nijs, Clouseau en Yasmine waren al eens te gast, maar komen graag nog eens terug.
Een flamenco-festival op 10 september sluit het seizoen af, met met optredens van de groep van Ana Ramon en Antonio Martinez.
Openluchttheater Rivierenhof, Turnhoutsebaan 232, Deurne. Info en reservatie via Prospekta (03.220.81.11), via Openluchttheater (03.360.51.12) of Eku-ticketshop (03.213.86.60).

.

Nu in het nieuws