Vlaams-Nederlandse 'Bus' komt

Print
VT4 is in ver gevorderde besprekingen met de Nederlandse zusterzender SBS6 over een coproductie van De Bus, het programma dat het afgelopen seizoen met succes heeft gelopen, althans op het gebied van kijkcijfers en reclame-inkomsten.
BR>De bedoeling is te komen tot een productie met zowel Vlaamse als Nederlandse kandidaten. "Een soort België-Nederland", bevestigt VT4-woordvoerder Roland Rentmeesters. "Maar met dien verstande dat het niet gaat om een ploegenspel. Het blijft een individuele wedstrijd."
De Bus werd door Endemol en SBS6 opgezet als tegenhanger van Big Brother. De Bus is, ondanks zijn nog beperktere 'Lebensraum', minder claustrofobisch dan Big Brother omdat het door camera's bewaakte gezelschap ook flink wat tijd doorbrengt in de open lucht, zij het in de onmiddellijke nabijheid van de mobiele woonst. Samenwerking tussen VT4 en SBS6 zou als aardige bijkomstigheid hebben dat de bus zowel door Vlaanderen als door Nederland zou kunnen trekken en op diverse plaatsen halt zou kunnen houden voor allerlei opdrachten en spelletjes.
Nu in het nieuws