Politierechter Den Bosch straft nog 3 supporters

Print
De politierechter in Den Bosch heeft maandagmorgen de laatste drie voetbalsupporters veroordeeld die voor geweld tijdens Euro 2000 in Den Bosch terechtstonden. Twee mannen kregen voor verzet bij een arrestatie voor de wedstrijd Zweden-Turkije een boete van 2.000 gulden (36.000 frank) en 1.000 gulden (18.000 frank). Een Turkse man is voor openlijk geweld voor dezelfde wedstrijd veroordeeld tot 40 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf.
BR>Zaterdag stonden acht mensen terecht, van wie zeven betrokken waren bij een opstootje in Eindhoven vlak voor Turkije-Zweden. Vier Zweden kregen zes weken cel, waarvan drie weken voorwaardelijk voor mishandeling. Een vijfde Zweed kreeg van de rechter een boete van 1000 gulden (18.000 frank) voor mishandeling.
Twee Turksen uit Nederland werden zaterdag voor openlijk geweld tot 40 en 50 uur taakstraf veroordeeld en drie weken voorwaardelijke celstraf. Een andere Turk kreeg twee dagen gevangenisstraf en een boete van 560 gulden (10.080 frank) omdat hij een gestolen kaartje voor de wedstrijd Turkije-Zweden had gekocht.

.

Nu in het nieuws