Amsterdam bezorgd over omwisselen tickets Oranjefans

Amsterdam is er niet helemaal gerust op dat het omruilen van de vouchers in tickets voor de halve finale Italië-Nederland probleemloos zal verlopen. Donderdag moeten 9.000 Oranjefans in zeven uur tijd van toegangskaarten worden voorzien.

AP

BR>"Bijna 1300 per uur, dat lijkt ons een beetje veel", zegt een woordvoerster. Maar veel meer dan het mogelijke probleem onder de aandacht brengen van de KNVB kan Amsterdam niet. "Het is hun verantwoordelijkheid", zo luidt het.

De KNVB verwacht geen moeilijkheden. Eerder moesten voor de kwartfinale ook duizenden vouchers omgeruild worden in toegangskaarten. Het leverde geen enkel probleem op, aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Leden van de Supportersclub Oranje, namens de KNVB verantwoordelijk voor de uitgifte van kaarten, konden voor Euro 2000 aangeven naar welke wedstrijden zij wilden. Onder hen zijn de tickets verloot.

Voor de groepswedstrijden kregen de leden meteen een op naam gestelde kaart. Voor de wedstrijden verder in het tornooi een voucher. De Oranjefans hebben pas recht op die kaarten als Nederland verder zou gaan. Dan kunnen op de dag van de wedstrijd de vouchers omgezet worden in een toegangskaart.

Voor de halve finale kunnen de Oranjesupporters met hun voucher terecht op sportpark Spieringhorn, vlakbij station Sloterdijk aan de rand van Amterdam West. De Supportersclub is niet blij met de toegewezen locatie. De club wil een locatie dichter bij de Amsterdam ArenA.

De gemeente houdt voet bij stuk. Een woordvoerster zegt dat voor Amsterdam het vooral van belang is dat de plek gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer en dat er veel mensen tegelijkertijd terecht kunnen.

De Italianen kunnen voor hun kaarten vanaf dinsdag terecht bij de Amsterdamse voetbalclub AFC.