VU-ID doet een gooi naar burgemeesterssjerp Nijlen

In Nijlen is VU-ID gestart met de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober. Met de jonge lijsttrekster Liesbeth Van Bouwel gaat de Volksunie resoluut voor de burgemeestersjerp. De Nijlense afdeling van VU-ID heeft afgelopen weekend haar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Huidig raadslid Liesbeth Van Bouwel is lijsttrekster. Zij werd in '94 als jongste raadslid in Nijlen verkozen en haalde ook een heleboel stemmen bij de jongste nationale verkiezingen.

Bert Moons

BR>"Met Liesbeth mikken we uitdrukkelijk op de burgemeesterpost. Die is vacant nu burgemeester Lens ermee ophoudt. In '94 heeft trouwens een kwart van de inwoners voor de VU gestemd", zegt volksvertegenwoordiger Els Van Weert. Zelf staat ze op de derde plaats. Haar vader en huidig raadslid Jef Van Weert ziet af van een nieuwe kandidatuur.

Ook raadslid Leen Van Dessel doet niet meer mee, zij ruimt plaats voor haar echtgenoot Paul Vivet. Andere kandidaten zijn onder meer schepen Jef Van Assche en raadsleden Walter Caethoven en Rudy Verdonck. In totaal telt de VU-lijst zestien kandidaten uit Nijlen, zeven uit Kessel en vier uit Bevel. De partij heeft haar campagne opgestart met het plaatsen van borden langs de invalswegen met de slogan

De nieuwe burgemeester, www.burgemeester.yucom

. "Op die website willen we onze boodschap overmaken aan de inwoners. We kiezen bewust voor de nieuwe media. Het gaat nog maar om de eerste fase van onze campagne", vertelt Els Van Weert.

Nu in het nieuws