Engeland beschuldigt UEFA van ondermijnen kandidatuur WK

Print
Het Engelse campagneteam dat het WK van 2006 naar Engeland wil halen, vraagt zich af wat de werkelijke motieven van de UEFA zijn geweest om publiekelijk te dreigen het Engelse team uit te sluiten van Euro 2000. De UEFA zei hiertoe over te gaan als er nog meer gewelddadige incidenten met Engelse hooligans tijdens Euro 2000 zouden komen.
BR>De directeur van het campagneteam, Alec McGivan, schrijft in de Engelse krant The Times dat de incidenten met de Engelse supporters en de waarschuwing van de UEFA de slag om het WK in 2006 torpederen. Hij beschuldigt de UEFA ervan dat de organisatie de rellen die zijn geweest, overdrijft en dit om de kandidatuur van Duitsland een betere kans te geven.
"De reactie van de UEFA kon geen slechtere uitwerking hebben", constateert McGivan. "De publieke aankondiging dat Engeland uit Euro 2000 zou worden gegooid als er meer problemen met supporters zouden zijn, weerklonk over de hele wereld. In mijn visie heeft men hiermee de incidenten helemaal buiten proporties opgeblazen".
Was zo'n openlijke waarschuwing wel nodig? McGvan vraagt zich af of er niet een beetje 'politiek' achter het zo nadrukkelijk waarschuwen van Engeland zit. "De belangrijke leden van de UEFA hebben er geen geheim van gemaakt dat ze de kandidatuur van Duitsland meer steunen dan die van Engeland", aldus de directeur van het campagneteam.

.

Nu in het nieuws