Luc Soens hoofdredacteur Het Nieuwsblad

De Raad van Bestuur van de VUM heeft Luc Soens benoemd tot hoofdredacteur van Het Nieuwsblad-De Gentenaar. De hoofdredactie wordt voorts versterkt door Dirk Remmerie en Matthias Danneels, beiden als adjunct-hoofdredacteur. Dat heeft de VUM vrijdag gemeld in een mededeling.

BELGA

Peter Vandermeersch wordt benoemd als journalistiek directeur. Dit houdt in dat hij de journalistieke en creatieve eindverantwoordelijkheid neemt over de verschillende titels; zijnde Het Nieuwsblad, De Gentenaar, De Standaard en Het Volk.

Vandermeersch blijft tevens hoofdredacteur van De Standaard. Jacki Louage legt zijn taak als uitgever van Het Nieuwsblad-De Gentenaar en Het Volk neer. Hij blijft lid van het directiecomité en zal een aantal strategische projecten verder afwerken.

De stoelendans kadert volgens gedelegeerd bestuurder Jo Van Croonenborch in de versterkte samenwerking tussen de verschillende krantentitels. "Het feit dat Jacki Louage uitgever af is, komt doordat de doelstelling van zijn functie vervuld is", verklaarde Van Croonenborch. "Enerzijds werd een beter inzicht verkregen in de rentabiliteit van de verschillende titels en anderzijds zijn de twee vennootschappen VUM nv en Het Volk nv bij elkaar gekomen", aldus de gedelegeerd bestuurder. Van een breuk is volgens hem geen sprake.

Vastgoed

Jobs in de regio