Mémoires weduwe De Saint-Exupéry in Nederlands

Uitgeverij De Boekerij wil nog dit jaar een vertaling op de markt brengen van de memoires van de weduwe van Antoine de Saint-Exupéry, de auteur van het wereldberoemde boekje 'Le petit prince'. Dat meldt het Boekblad.

ANP

BR>De recent teruggevonden herinneringen van de in 1979 gestorven weduwe Consuelo de Saint-Exupéry zijn spectaculair. De eerste Franse uitgave - 'Mémoires de la rose' - vloog dan ook over de toonbank: 'Saint-Ex' was een vrouwenjager die er naast zijn vrouw een vriendin op nahield en bovendien nog een stel scharrels. De uit Argentinië afkomstige Consuelo dreigde meerdere malen op te stappen, maar de auteur wist dat met zijn grote charmes telkens te voorkomen. Het huwelijk duurde tot de dood van De Saint-Exupéry in 1944, toen hij met zijn oorlogsvliegtuigje neerstortte.

Het is volgende week donderdag precies honderd jaar geleden dat De Saint-Exupéry werd geboren. Toen hij stierf, was hij dus nog maar 44 jaar oud. 'Le petit prince', zijn bekendste boek, was tijdens de oorlog verschenen. Het gaat over de ontmoeting tussen een gestrande vlieger met een klein prinsje van een andere planeet. Het prinsje is daar vandaan vertrokken, omdat het hem er niet meer beviel. Voordat hij op aarde komt, bezoekt hij andere planeten, waar hij het ook maar zo-zo vindt. Het boek is een serieuze aanklacht tegen de wijze waarop veel volwassenen hun leven invullen.